Dessert/ Recepten

Amerikaanse Chocoladetaart

Tijdens mijn studie kwamen mede studenten vaak met verzoekjes aanzetten. Dan kreeg ik een link van een taart of andere traktatie die ze graag eens wilden proberen. Het meest bijzondere recept kwam van Rik, die een verzoek indiende voor een Amerikaanse chocoladetaart. Via een blog kwam ik tot dit recept, wat een van mijn favorieten is geworden. Pas wel op, het is mierzoet en erg verslavend!

Okee, de afbeelding is van de basiscake zonder ganache maar zo kun je mooi zien hoe smeuïg de cake is en ik was ook vergeten een foto van het resultaat te maken. Die volgt dus nog! Ik maak de taart zelf altijd met chocolade ganache en soms ook met fondant, oorspronkelijk zou je een mierzoete, vettige botercreme moeten maken met shortening. Een Amerikaanse vetsoort die voor dit soort taarten veel wordt gebruikt. Omdat ik dat altijd nogal chemisch vind smaken en ik geen fan ben van botercreme vervang ik die dus door ganache. Maar voel je vrij om ook een echte shortening botercreme te proberen.

Amerikaanse Chocoladetaart

Gebak Amerikaans
By Anouk Veldhuis Serves: 10
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 1 uur Total Time: 1 uur en 30 minuten

Ingredients

  • Beslag:
  • 1,5 pak chocoladecakemix
  • 1 pakje chocoladekookpudding
  • 4 eieren
  • 125 milliliter zure room
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 125 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille essence
  • 200 gram melk chocolade, fijngehakt
  • Ganache:
  • 300 gram melk chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 50 milliliter slagroom
  • Fondant om te versieren

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en vet twee springvormen van ongeveer 20 cm doorsnee in.

2

Meng alle ingrediënten, behalve de gehakte chocolade in een grote kom. Als dit een dik en egaal beslag is roer je vervolgens de chocolade doorheen. Verdeel het beslag over de springvormen.

3

Schuif de springvormen in de oven en bak ze tussen de 45 minuten en 1 uur. Test met een sateprikker of ze allebei goed gaar zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.

4

Voor de Ganache smelt je de chocolade. Als de chocolade nog warm is roer je de boter erdoor. Die moet helemaal opgelost zijn voordat je ook de slagroom erdoorheen roert.

5

Als twee cakes zijn afgekoeld kun je beginnen met vullen. Snij de taarten in vorm door de bolle bovenkant eraf te snijden. Smeer wat ganache op de bovenkant van een van de cakes en leg de andere erbovenop. Bedek nu de hele taart met ganache en strijk goed glad. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

6

Als je fondant gebruikt rol je nu je fondant uit. Smeer de taart in met een beetje vruchtenjam of gebruik wat boter om de fondant vast te plakken. Versier je taart en zet hem daarna weer in de koelkast. Haal de taart een uurtje voor het opdienen uit de koelkast. Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk